20.7.11

#opretallades: Acción sorpresa contra los poderes económicos


El 15M tiene claro que los intereses económicos y los mercados son los que están dictando la privatización y las pérdidas sociales.

Ayer se hizo una acción sorpresa en sedes que simbolizan esta dictadura capitalista: Fitch Ratings, la oficina del Parlamento Europeo, corte de tráfico en Passeig de Gràcia, entrada-protesta en El Corte Inglés, y finalmente se colgó una pancarta en la fachada del edificio de Telefónica.


Copio del comunicado oficial sobre la acción:
Els que ens governen no podran romandre eternament a l’ombra.
Demà 20 de Juliol la gran estafa d´aquesta crisi tornarà a creuar totes les línees vermelles de la política social. Demà al Parlament s´escenficarà un altre cop la farsa democràtica que situant-se al centre de l´opinió pública pretèn copsar el debat de com afrontar la situació d´emergència que ells mateixos han generat.
Aquesta OpRetallades és una acció de senyalització dels veritables governants de la nostra classe política: Els mercats, els bancs, els brokers i avui més que mai les agències de qualificació del deute.
Les agències de qualificació de riscos (o Rating) són les primeres còmplices d’unes mesures socio-econòmiques que destrueixen els serveis socials universals i públics sota la falsa excusa que aquesta és la sortida a la crisi. La seva qualificació determina directament la falsa relació entre deutor i creditor, forçant les polítiques d’austeritat. El mercat d’aquestes agències està controlat en un 90% per 3 empreses d’EEUU, entre les quals hi figura Fitch Ratings.
Estem aquí perquè els quedi ben clar que ja poden anar qualificant el deute de l’Estat com els doni la gana, que nosaltres ho tenim ben clar: no pagarem la seva crisi, haureu de retornar tot els diners que ens esteu robant.
Nosaltres no som responsables d’aquesta crisi i no estem disposades a pagar-ne el seu cost i, menys encara, quan aquells que l’han ocasionada són els principals  beneficiaris d’aquestes retallades.
Des de l’esclat de la crisi grega, la Unió Europea s’ha convertit en un fantasma polític i la seva maquinària neoliberal (amb la canciller alemanya, Angela Merkel, al capdavant) ha imposat el model a tota Europa: retallades sobre el pressupost de polítiques socials i congelació dels salaris. Aquesta austeritat agreuja la crisi ja que cronifica la precarietat en el dia a dia de milions de persones, encamina l’economia europea cap a la deflació i ens capfica en un cercle viciós de recessió i atur.
Nosaltres el poble ens aixequem contra tot aquest ordre de misèria i no deixarem que tanqueu hospitals i despatxeu a personal sanitari. Ells ens curen, vosaltres ens enganyeu!
Amb el #15m el poble s’ha alçat! Mai res no tornarà a ser igual!
Demà tots i totes a la Manifestació ATUREM LES RETALLADES. Juntes ho podem tot!

Seguimiento en directo vía twitter: #opretallades
Fotografías de la acción · Texto leído durante la acción

No hay comentarios: