17.6.11

Los incidentes del 15J

Sí, existieron brotes de violencia. Sí, fueron aislados en el tiempo y el espacio. No, no estoy segura de que todos los violentos fuerqan polis infiltrados. Sí, estoy cansada de hablar sobre el tema.

Yo estuve poco rato físicamente, una hora y pico sólo el 15J por la mañana, pero me dio tiempo para tomar estas fotos:

 

Cuando me marchaba hacia el trabajo vi una carga policial. Los antidisturbios que tenía justo en frente en ese momento y entre los que estaba cruzando para ir al curro salieron corriendo en direccion al puente de Marina desenfundando porras, al momento se oyeron disparos (por suerte esta vez eran sin balas de goma, sólo para asustar).

Hugo se quedó con sus amigos hasta la una del mediodía y en la zona en la que estaba él no vio ningún incidente.

Si os interesa el tema ya habréis visto cientos de fotos y decenas de vídeos, leído opiniones de todos los colores y quizá escrito algo vosotros mismos. Sólo quiero compartir aquí el comunicado que hemos consensuado desde la Asamblea de la Barceloneta:


Comunicat de l’Assemblea d’Indignats de La Barceloneta sobre el #14J i #15J

Des de l’Assemblea d’Indignats de la Barceloneta manifestem que amb la convocatòria dels dies 14 i 15 es volia mostrar el rebuig social a les retallades que vol aprovar el Govern de la Generalitat. Aquesta convocatòria era no-violenta, massiva i determinada, com es va demostrar la tarda i nit del 14 amb milers de manifestants reunits en torn del parc de la Ciutadella sense provocar cap incident, en l’ambient de caire ciutadà i reivindicatiu que caracteritza al moviment del 15M des dels seus inicis.
Les persones o grups que no van respectar aquest esperit no representen al moviment del 15M i són minoritaris, tant els que es van apropar a la convocatòria a títol individual, com els que ho fan de manera assalariada per desprestigiar un moviment que s’ha demostrat imparable.
La legitimitat del Parlament per aprovar les retallades es va posar ahir en qüestió per això que no considerem que el haver estat allà el matí del dia 15 hagi estat cap fracàs. Tot al contrari, el poder veure els polítics assenyalats pel poble com a responsables de la crisi ens dóna ànims i força per seguir amb les nostres reivindicacions. En tot cas lamentem que l’atenció s’hagi centrat en incidents puntuals i no en una classe política que retalla els drets bàsics de les persones, defensant els privilegis de les entitats financeres. La democràcia no es fa als despatxos, si no que s’ha de construir des de la base.
Tot recollint aquest esperit, convoquem des del barri els nostres veïns i tota Barcelona a la manifestació del pròxim diumenge 19 del juny a les 17h a Plaça Catalunya. Una marxa internacional oberta a tothom i un cop més d’un caire pacífic, creatiu amb què reivindicar el nostre paper en una democràcia real, on les decisions polítiques no estiguin preses en benefici dels poders i elits econòmiques.
No estem disposats a pagar la seva crisi.
No tot allò que és legal és legítim, ni just.
Barcelona, 16 de Juny de 2011

No hay comentarios: